Tudnivalók

A 11. KECSKEFŐZŐ FESZTIVÁL eredményes megrendezéséhez

mit biztosítanak a rendezők?

  • számmal ellátott, kijelölt főzőhelyet
  • a főzőhelyen védő alátéttálcát
  • a főzőhelyek kialakításánál megfelelő védőtávolságot biztosítunk, ettől függetlenül kérjük a tűzrakás alapvető szabályait betartani!
  • a főzéshez megfelelő mennyiségű, előkészített tűzifát
  • főzőhelyenként 8-10 fő részére kijelölt étkezési helyet (padok, asztalok: ált. 3mx2m)
  • 10 és 17 óra között színvonalas szórakoztató népzenei-néptáncos programot
  • hulladéktárolókat
  • folyamatos szemétszállítást
  • WC használatot
  • vízvételi lehetőséget
  • igény szerint segítséget nyújtunk a kecskehús beszerzésében

 

Mit hozzanak a főzők?

  • főzőhelyenként igény és egyéni recept szerinti kecske mennyiséget (javasolt mennyiség 5-12 kg)
  • bográcsot, háromlábat a főzéshez. A bogrács állvány méreténél kérjük, vegyék figyelembe, hogy a  védő tepsi 15 cm-rel megemeli a tűzteret
  • kisebb baltát, fejszét a fahasogatáshoz
  • hagymát, paprikát, fűszereket, az egyéni főzőszokások szerint köretet, kenyeret (javasolt a házikenyér)
  • a köret gázpalackos megoldással is kivitelezhető
  • vízvételhez 5-10 literes műanyagkannát, tányért, poharat, evőeszközt a vendégek számának megfelelően
  • terítőt, asztali díszeket, gyertyákat stb. az asztalok otthonosabbá tételéhez
  • esős idő esetére sátort

 

Arra kérjük, hogy családtagjaival, barátaival vagy cégével együtt varázsolja otthonossá kecskefőző helyét, a biztosított étkezőhelyet ugyanúgy, mint amikor otthon főz. Díszítse az asztalt virág, kerüljön elő pogácsa, rétes a szatyorból, kóstoltassa meg borát, pálinkáját főzőszomszédjával.